Tip nak hilangkan "mata panda"

Assalamualaikum...

Malam ni siti nak kongsi tips nak hilangkan lingkaran gelap bwah mata korang tu..ada macm-macam cara yg korang boleh guna untuk nk hilangkan "mata panda" yang lngsung xcomey kalau orng lain tngok kan,so sni siti nk kongsi la skit tips ni...korang xpyah susah-susah nk beli produk yg mhal-mhal kat mall tu gna ja bhan smulajadi mcam buah-buahan ka,pokok kayu ka,tak pun korang minum ja air putih tu bnyk-bnyak smpai kembong prut korang..hehehe..lawk ja,tak kan la korang nk minum smpai camtu skali kot kan..

ok jom start..

Bahan-bahan yang korang boleh guna:

  • TIMUN : potong timun tu nipis-nipis ikut corak pe pon yg korang nk. Lepas tu korang letak timun tu kat mata korang slama 20mnit..tapi sebelum ltak timun tu make sure korang cuci dulu muka  korang tu dulu bru la berkesan.
  • SUDU BESI : korang mesti tak penah guna cara ni kan?? meh nak ajar..korang ambik sudu besi tu lepas tu letak dalam peti sejuk smalaman,bila bngun pagi korang ambik sudu tu letak kat mata korang kalau sudu tu dah kurang sejuk korang letak kat dalam ais batu..pastu letak smula kat mata korang ok..
  • UNCANG TEH : rasanya cara ni dah famous kot..kalau korang tak tau memang sedih lar kan..kan..ummmm,teh ni bagus untuk nak hilang kan lingkaran gelap bwah mata korang yang disebabkan oleh darah yg xmngalir dgn baik bhagian tu..uncang teh yg korang dah guna untuk bancuh teh kat ayah korang tu jgn korang buang plak..korang boleh gna smula dgn mletakkan uncang tu kat mata korang slama 20mnit..ulang cra ni bnyak-bnyak kali tau bru berkesan.Lebih baik klau korang pkai sebelun korang tidur..


Semua tips yang siti bgi kat atas tu tak memerlukan duit yg bnyak untuk nk mndpatkan brang2 tu,so korang bleh la try..

Selamat berjaya..

                


No comments:

Post a Comment