cara nak backup template blog korang..

hello!! Assalamualaikum semua...

Wahhhh..malam ni terasa cam nak buat tutor plak..tutor kali ni tak susah pon,so morang boleh la try guna untuk masa depan blog korang..ewahewah masa depan gitu..dah-dah tak usoh dok merepek lelebih ok

let's start..

Korang tau kan pasal template blog korang?? Template blog ni lebih kurang cam rupa & baju la jugak untuk blog kita..kalau blog korang takde template mmang tak menjadi la blog korang yang kemain meriah lagi sekarang kan..so,kat sini aku nak bagi tutor kat korang camne nak backup template blog korang..backup ni lebih kurang mcm safety step la untuk blog korang..ada paham??

Sebarang penambahan gadget atau sebarang trick blog kebiasaannya dilakukan/ diubahsuai di template (edit Html).

So, sebelum melakukan sebarang pengubahsuian pada template blog korang, adalah penting untuk korang backup template terlebih dahulu supaya senang untuk backup jika berlaku sebarang kesilapan nanti. Untuk mengetahui bagaimana cara backup template, sila ikuti tutorial di bawah:

1) Sign in la kat blog korang dulu yep!! then ikut arahan begambar kat bawah ni..






Nanti akan kluar paparan kat bawah ni,korang klik ok tau..


Siap dah!! :)

No comments:

Post a Comment