dari mata turun ke hati..

Assalamualaikum & salam satu malaysia....

entri aku kali ni bukan entri yang bajet-bajet jiwang karat berserabut satu kepala tu ekk..korang jangan salah faham dengan tjuk entri aku tu yep! 

Di pagi yang indah,dengan angin kipas yang sepoi-sepoi bahasa ni,mood aku mencecah ke tahap maxima..hahaha..apakah sebabnya?? Entah la..aku pon tak tahu,susah nk menjangka mood aku yang ala-ala diva ni...~oit makcik,kau ni perasan tak habis-habis~..biar la,korang jeles la tu..

~minah ni nak citer pasal mood dia ke pasal pe ni?? tak paham la...~
Mesti ada suara-suara suprano yang tak sedap di dengar mengeluarkan statement kat atas kan..sory yer tuan-tuan dan puan-puan aku mmang selalu macam ni suka melalut dulu pastu baru story mory yep..ok,untuk mengelakkan tahap kebosanan korang tu setinggi gunung fuji aku start la story aku...

story aku hari ni berkisahkan tentang kehidupan aku disaat-saat akhir aku bergelar pelajar di KOLEJ MATRIKULASI PERLIS (KMP)..kalau korang nak tahu lagi beberapa minggu lagi aku dan seluruh warga kmp gen 12 akan melangkah keluar dari kolej yang kami sayang sangat-sangat nih..sedih siot!! aku dah nangis satu baldi tau..hehehe...6/4/2012 kolej aku mengadakan satu majlis yang namanya majlis 'POHON RESTU' dalam majlis ni semua pelajar pohon restu dari semua lecturer yang mengajar dengan penuh dedikasi..ada la jugak persembahan dari student gen 12 buat kali terakhirnya untuk lecturer-lecturer kat kmp..

seriusly,aku sentap bila dengar pengarah bagi ucapan,siap pantun lagi..mata aku ni pon gatal je nak nangis-nangis bagai..~eeeww gedik~hehehe..biar la bukan aku sorang ja yang melalak kat situ ok..dah macam-macam kenangan yang terpahat kat kmp ni..aku ingat lagi,waktu first time aku melangkah masuk kolej ni..macam-macam orang aku tengok..orang kolompo dengan slang KL dorang,kelantan&trngganu dengan slang yang aku tak paham~sekarang aku dah paham~hehehe..bila minggu orentasi plak semua cam tak puas hati bila kolej tetapkan mesti pakai tudung kolej yang dorang dah sediakan..hahaha..serius lawak kot..dah la tak matching dengan baju..tapi kalau korang tengok sekarang ni dah ramai pulak yang suka pakai tudung kolej yang dulunya langsung takde orang yang nk pakai termasuk la aku..hahahaha..

ni antara gambar-gambar aku and classmate aku yep..

ni time experiment bio..bedah-bedah tikus bagai...best kot!!

ni plak time kat tutoran A,baru lepas kelas kimia..terus je pusu-pusu kuar kelas tok snaping..hahaha..

Aku memang dah jatuh hati kat KMP ni tau..sekarang ni kolej ni adalah boypren aku tau..hehehe..aku  rasa cam tak sanggup plak nak tinggalkan kolej yang kecil ni tapi cantik..sayang jgak nak tingglkan kawan-kawan aku yang dah setahun aku berusaha mencipta satu ukhwah dengan dorang..sedih3!!...thanks my frenz sebab bagi kenangan  yang terindah ni..ni aku sisipkan foto-foto bajet cute aku and classmate ok..

ni aku and classmate aku aisyah..aku yang pakai tudung blue black tu ~tudung kolej bagi~hahaha

hahaha...bajet perantawan la ni..rasa cam kat jepun je wktu begambr kat sini yep..

ni last kiteorang buat experiment ye...

ahli bilik 305 yang aku selalu lepak maaa....





ni budak-budak kuliah aku yang happening....huuuuu

Dah pedih mata tengok gambar aku yang "menarik" ni kan...aku pon dah penat tahap ni  menaip bagai macam baru lepas main bola je penat..hahaha..padahal aku just dok depan lappy ni and taip je..pape pon aku hope korang suka dengan entri aku kali ni...sory la kualiti foto tak sehebat DSLR yep...

kamsahamida yep..sebab sudi menadahkan mata anda untuk menatap entri aku yang tak sebest entri blog yuyu,lysaa,fatin liyana ke...hehehe..yang penting aku happy...

Akhir kata..babai...

No comments:

Post a Comment