Kalau aku billionaire...

Assalamualaikum & Salam 1 malaysia..



Bill gate
Lynsey Addario
 Viktor Rashnikov. Zyuzin

Korang kenal nama2 yg aku senarai pendekkn kat atas?? Nama2 kat atas ada kaitan dengan tjuk entri aku kali ni..
BILLIONAIRE

Sapa la yg tak nak jadi billionaire kan??? Kalau la korang di beri peluang jadi seorang jutawan..apa yg korang nk buat dgn duit korang yg bertimbun-timbun tu???? Korang tau tak apa yang billionaire2 kat atas tu buat dengan duit yg melimpah tu?? 

Ni hah..membazir la keja dorang..

Korang nak naik ke keta yg mcm siput sedut ni??? Harga je mhal tp xlawa pon..

Emmm..ni boleh laaa tahan..

Yg ni paling aku tak tahan..hahaha..TOYS OF BILLIONAIRES  kot..kita nk beli sebijik pon sikit punya susah  dorang boleh pulak buat toy..sabar je la..

Tu diaaa...amik kau,penangan org kaya..hahaha..kalau aku la yg jadi billionaire tak de nya aku nak beli benda2 mengarut mcm yg pakcik2 omputeh tu beli..

Billionaire versi mlaysia ni mestilah duitnya datang dari sumber yg halal kan..kalau aku di takdirkan jadi billionaire,aku akan..

* Derma duit aku yang belambak tu kat rumah anak-anak yatim..daripada membazir beli benda yg takde pekdah tu kan baik aku buat amal..
* Bukak sekolah untuk anak-anak orang kurang berkemampuan.
.tuan puan tak payah bayar yuran pon..hehehe..saya ikhlas nolong..
* Buat rumah besarrrr untuk mak aku..wahahaha..mak doakan kakak jd jutawan..hehe..nnt bleh buat umah besar untk mak..
* Nak bawak mak aku p tunaikan haji..insyallah mak..sob3..sedih plak..

Banyak lagi yg aku nk buat kalau aku ada duit yg banyak..tapi tak terdaya tangan aku yg kecik molek ni nak menaip panjang2..hehe..seyesly aku cakap,dunia sekarang ni memang sgt2 memerlukan duit yg banyak untk hidup..No Money,No Life bak kata anak2 muda zaman melinium ni kan..hmm..

Tapi ada duit banyak pon kalau hidup tak aman takde maknanya jgk..sebagai contoh korang tgk lah orang2 kaya kat malaysia ni..duaplohempatjam asyik bekepit dengan bodyguard dorang je..tu lah padahnya kalau duit banyak sgt..

Emm..aku beleter banyak sgt pon bukannya ada org dengar pon kan..hehehe..
Rsanya smpai sni je kot ye..prut aku ni dh mula nyanyi lagu ost secret grden ni..kekekeke..

Kalau ada sumur di ladang,bleh aku menumpang mndi
kalau ada umur yg panjang esok kita brjumpa lg..kuang3..

BYE u all..

SARAWAK..!!

Assalamualaikum...

Hai smua..alhamdulillh aku still lg di beri kesempatan untk menjenguk blog aku yg buruk ni..(sory ya cik blog,dalam hati aku kau yang tercntik tau..hehehe..bodek ckit..)

First skali,kamsahamida pda sapa2 yg rjin bebenor landing kt blog cik siti ni yer..tp bila dh landing tu ltak la jejak korang,so snang sikit aku nk jejak blog korang plak kan...hehehe..

Sarawak????
Entri pe kau nk buat ni makcik?? Pe sal dengan sarawak tu??..hahaha..pasti ada suara2 merdu bak buluh perindu yg tgh pening2 lalat memikirkan agenda tersembunyi di sebalik tjuk entri aku kali ni kan?? Sebenarnya xde apa2 yg suspen pon yg aku nk tulis berkaitan ngn sarawak ni..al-maklum la dh datang study sni kan..nak la jgak aku post entri pasal ngeri bumi kenyalang ni..(excited nk citer mcm dh lama ja aku tggal sni,padahal baru 2 minggu..hehehe..)

Ok2 iklan dah hbis...kita smbung citer ye..
Nak start dari mna dlu ye...emmm..hah!! aku citer psal kondisi kolej kediaman aku kat UNIMAS dlu la..hehehe..korang2 smua dh ready dgn bantal and popcorn kat sebelah?? mna la tahu story aku boring ke,so bleh la korang tidur kan3..hehe

4,3,2,1..start..
Nma kolej kdiaman aku is kolej sakura..kolej aku ni adalah satu2nya kolej yg hanya dihuni oleh sri kandi yg comey2 belako..( bajet mcm aku ni comey sgt kan..huhu..) ..aku plak ditempatkan kat blok C kolej ni..dah tu aras paling atassssss skali..aras 3..penat nk kena panjat tangga tiap2 hari..tp xksah la kan..ni smua pngalaman untk aku..tiap2 hari bleh nmpk flight dok pungpang pungpang trbang..dh tu mula la rndu nk blik rmah..hehe..( tp aku ni bkan yg jnis homesick tau..ooo plezzzz la..kikiki)..

Kat sni xda asrama tau..tp ada apartmnt..stu apartmnt ada 5 blik..tp apartmnt aku ada 4 blik ja yg berfungsi dgn baik,yg lg satu tu bcor..dlam apartmnt aku ni ada 10 org..smua dri lain2 ngeri..ada n9,trenggnu,sbah,pneng,johor n prlis..even lain2 ngeri and agama tp kami still hormat each other..( eh eh..ayat 1 malaysia nmpak..hehe)..roomate aku plak dari n9 and trnggnu..dua2 bnyak ckap,baik hati and kawaii..( kpd cik mira and cik amalina klau bca entri ni jgn perasan lbih2 plak ye..hehehe)..

Beberapa hari lpas aku and housemte aku smngat nk kluar jalan2 and pegi bli barang kat desa ilmu..mmg excited giler smpai sanggup jlan kaki pegi sana..ekceli ada ja bas yg akan amik kami kat kolej,tp disebabkan tak sabar2 nk pegi tgk desa ilmu so kami pon jalan la ramai2 berbekalkan semngt yg berkobar2..hehehe..dengar kwn2 klas ckap dekat je desa ilmu tu..20mnit je dh bleh smpai..klau naik bas mmg la 20mnit je,tp klau jln mcm kami ni 1jam stgh jgak la nk smpai..tu pon smpai dh sesat2 jalan bagai..hahaha..nmpak sgt kami ni bdk2 1st year..kikiki.

iklan kejap..

ni time dh sampai desa ilmu..barang2 pon kami dah beli..penat mnunggu van bergmbar la dulu..hehehe..abaikan bnda2 yg tak sepatutnya korang tgk..huhu

hahaha..muka2 penat brjlan..ekceli sesat jalan..line blakang dari kiri : Rini,shida and dayang
line dpan plak dari kiri : aisyah,cik siti and mira..yg tgh amik gmbar ni nma dia amma..

Tu antara gmbar yg sempat kami snap..kami ada plan nk visit kuching minggu dpan tp tak comfirm lg la..hope kali ni dh tak sesat..hehehe..

Rsanya smpai sini je story aku yep..nanti bila ada story terbru aku share dgn korang okey..trimas kpd yg sudi membuntangkan mata anda untk bca entri aku yg tak seberapa ni ya..truskan mnyokong aku and blog aku yg cumey ni ya..hehehe..

Sory la sbb entri aku pndek sgt..ekceli aku mlas nak taip bnyak2..hahahaha..

BYE!!!!!

comeback!!!

Assalamualaikum smua..

Rasanya msih belum terlmbat untk aku ucap "SELAMAT HARI RAYA" kat smua  readers yg sudi menjejakkn kaki ke ruang angkasa raya aku ni..kikiki

Fuhhhh,fuhhh....aduyai bnyak btol sampah yg berlonggokn kat blog aku ni..al-maklum la dh lama tak mengemas a.k.a mengupdate blog aku ni..entri pon dh lapuk di telan korang..huhuhu
Bersesuaian dgn tjuk entri aku kali ni aku nak jerit ckit..."IM'HOME..." hehehe..saja gediks nk buat mcm tu..seriesly aku kekok and bengkok nk taip entri kali ni..dh lama tak post entri kan..idea pon xdak..tapi tak kisah la,even xdak idea aku dengan semangat yang berkobar-kobar sperti air di laut ni tetap ingin mengepost satu entri untk hari ini.....hahaha..ayat sastera la pulak yang terkluar..

Selama beberapa bulan ni macam2 prkara yg aku lalui...last entri aku beberapa blan yg lpas aku citer yg aku dh hbis matrik kan? So,skrg aku nk mengupdate status aku yg terkini pulak ok..

Skrg ni aku dah berjya bergelar sebagai mahasiswi universiti malaysia sarawak..first time aku rasa mcm bodoh sangat2..hehehe..korang nk tahu knapa aku ckap mcm tu? Seriesly,unimas ni bapak besar..penat nak mampus jalan sini..nasib baik fakulti aku dekat ja dengan blok kediamn aku,kalau tak mmg mati kepenatan la aku..hehehe..over pulak makcik ni ye..

Sbab kdua aku rsa bodoh adalah krana aku tak tau nk ssun jdual klas...arrrrr..pning kpala aku nk ssun..klau skolah dlu ckgu yg ssunkn untk kita tp bila dh msuk 'u' ni kna ssun sndiri pulak..aduyai..apapon aku kna cuba ssun..ni pengalaman baru untk aku..aku akn cuba yg trbaik..FIGHTING!!!..hehe

So aku harap korang doakan la aku berjya mengharungi khidupan sbgai mahasiswi kat sni..amin..

Aku rsa smpai sni je dlu ok..bertemu lagi di hari dan wktu yang sma di tv 3..eh eh..tetiba jdi pengacara tv plak..hakhak..

ok..bye..