SARAWAK..!!

Assalamualaikum...

Hai smua..alhamdulillh aku still lg di beri kesempatan untk menjenguk blog aku yg buruk ni..(sory ya cik blog,dalam hati aku kau yang tercntik tau..hehehe..bodek ckit..)

First skali,kamsahamida pda sapa2 yg rjin bebenor landing kt blog cik siti ni yer..tp bila dh landing tu ltak la jejak korang,so snang sikit aku nk jejak blog korang plak kan...hehehe..

Sarawak????
Entri pe kau nk buat ni makcik?? Pe sal dengan sarawak tu??..hahaha..pasti ada suara2 merdu bak buluh perindu yg tgh pening2 lalat memikirkan agenda tersembunyi di sebalik tjuk entri aku kali ni kan?? Sebenarnya xde apa2 yg suspen pon yg aku nk tulis berkaitan ngn sarawak ni..al-maklum la dh datang study sni kan..nak la jgak aku post entri pasal ngeri bumi kenyalang ni..(excited nk citer mcm dh lama ja aku tggal sni,padahal baru 2 minggu..hehehe..)

Ok2 iklan dah hbis...kita smbung citer ye..
Nak start dari mna dlu ye...emmm..hah!! aku citer psal kondisi kolej kediaman aku kat UNIMAS dlu la..hehehe..korang2 smua dh ready dgn bantal and popcorn kat sebelah?? mna la tahu story aku boring ke,so bleh la korang tidur kan3..hehe

4,3,2,1..start..
Nma kolej kdiaman aku is kolej sakura..kolej aku ni adalah satu2nya kolej yg hanya dihuni oleh sri kandi yg comey2 belako..( bajet mcm aku ni comey sgt kan..huhu..) ..aku plak ditempatkan kat blok C kolej ni..dah tu aras paling atassssss skali..aras 3..penat nk kena panjat tangga tiap2 hari..tp xksah la kan..ni smua pngalaman untk aku..tiap2 hari bleh nmpk flight dok pungpang pungpang trbang..dh tu mula la rndu nk blik rmah..hehe..( tp aku ni bkan yg jnis homesick tau..ooo plezzzz la..kikiki)..

Kat sni xda asrama tau..tp ada apartmnt..stu apartmnt ada 5 blik..tp apartmnt aku ada 4 blik ja yg berfungsi dgn baik,yg lg satu tu bcor..dlam apartmnt aku ni ada 10 org..smua dri lain2 ngeri..ada n9,trenggnu,sbah,pneng,johor n prlis..even lain2 ngeri and agama tp kami still hormat each other..( eh eh..ayat 1 malaysia nmpak..hehe)..roomate aku plak dari n9 and trnggnu..dua2 bnyak ckap,baik hati and kawaii..( kpd cik mira and cik amalina klau bca entri ni jgn perasan lbih2 plak ye..hehehe)..

Beberapa hari lpas aku and housemte aku smngat nk kluar jalan2 and pegi bli barang kat desa ilmu..mmg excited giler smpai sanggup jlan kaki pegi sana..ekceli ada ja bas yg akan amik kami kat kolej,tp disebabkan tak sabar2 nk pegi tgk desa ilmu so kami pon jalan la ramai2 berbekalkan semngt yg berkobar2..hehehe..dengar kwn2 klas ckap dekat je desa ilmu tu..20mnit je dh bleh smpai..klau naik bas mmg la 20mnit je,tp klau jln mcm kami ni 1jam stgh jgak la nk smpai..tu pon smpai dh sesat2 jalan bagai..hahaha..nmpak sgt kami ni bdk2 1st year..kikiki.

iklan kejap..

ni time dh sampai desa ilmu..barang2 pon kami dah beli..penat mnunggu van bergmbar la dulu..hehehe..abaikan bnda2 yg tak sepatutnya korang tgk..huhu

hahaha..muka2 penat brjlan..ekceli sesat jalan..line blakang dari kiri : Rini,shida and dayang
line dpan plak dari kiri : aisyah,cik siti and mira..yg tgh amik gmbar ni nma dia amma..

Tu antara gmbar yg sempat kami snap..kami ada plan nk visit kuching minggu dpan tp tak comfirm lg la..hope kali ni dh tak sesat..hehehe..

Rsanya smpai sini je story aku yep..nanti bila ada story terbru aku share dgn korang okey..trimas kpd yg sudi membuntangkan mata anda untk bca entri aku yg tak seberapa ni ya..truskan mnyokong aku and blog aku yg cumey ni ya..hehehe..

Sory la sbb entri aku pndek sgt..ekceli aku mlas nak taip bnyak2..hahahaha..

BYE!!!!!

3 comments:

  1. jauh beljar ea..

    p/s: takdela..tips dari pglmn aje tu =)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tq..ilmu perlu dicari selagi kita mampu,tak ksah la sjauh mna prlu kita mncrinya..hehehehe..btol x??

      Delete