Contest : Jom tulis Surat dapat hadiah by CIK PUAN KIKIN

Assalamualaikum readers smua..meh pakat-pakat join contest nih
hadiah bestttt...KLIK banner klau nk join..!!!


Hari nih aku nk tulis surat untuk si dia..hehehe..

Menemui sahabatku Cik Puan Kikin yg kini berada di rumahnya..harap cik puan sihat2 selalu la ye..tujuan Cik Siti menitipkan surat ini adalah utk mnceritakan satu pengalaman seram yg Cik Siti alami beberapa bulan yg lalu..

kisahnya begini..
jeng jeng jeng....kasi seram sikit..heee

Kisah ni berlaku pada wktu malam..pada malam kejadian aneh itu,cik siti sekeluarga sedang mengadakan BBQ..semua ahli kluarga tengah berseronok tahap gaban la..ada yg tgh settng tmpat nk membkar,ada yg mnolong di dapur,ada yg tgok je..(termsuk cik siti skali..hehehe)..sedang dalam keriuhan tersebut, tetiba mak sruh tlong angkat bhan2 yg nk diperap..cik siti pon angkut geng la nk pegi nolong mokcik Zaiton di dapur..
ceritanya bermula disini...tengah sibuk2 memerap ayam, tetiba mak cakap
" kak..tlong p ambik sirih sikit..along nk guna "
Cik siti pon bergegas la ke rmah jiran depan nk amik sirih...depan rumah Cik siti ada pokok mempelam yg super besar n rendang..nak ke rmah jiran msti lalu situ dlu la,time lalu situ cik siti dh rasa mcm ada org kat situ..tapi cuba la beranikan diri utk ke rmah makcik jiran..bila dh smpai rmah jiran cik siti tu, cik siti pon bgi salam n mntk izin kt tuan rmah nk amik sirih skit..dia pon kasi amik..lebih kurng 15 mnit amik sirih,cik siti pon balik...on the way blik tu kna la lalu lagi pokok besar tu..dari jauh lgi cik siti dh rasa seram sejuk, trpacak bulu roma ni haaa..bila dh smpai kat pokok tu, tetiba ada org tegur..
" nak tumpang balik boleh? "
entah kenapa mata ni gedik sgt nk tgok spe yg tegur...cik siti pon toleh ke arah suara yg brtanya..
masyaallah....muka dia...scary!!!
dengan sepantas kilat cik siti lari balik rmah..3 hari cik siti demam sebab trkejut nmpak ghost..
mulanya cik siti pon mcm tak prcya sma ada btol atau tak apa yg cik siti nmpak, tp lepas 2 hari cik siti kena tegur ada pulak berita yg budk kg cik siti pon ada yg kena..
khabrnya ghost tu nk mncari 'tuan' baru utk dia dmping...
ahhhhh...seram! seram!...

Harap cik puan kikin boleh bg full mark lah utk krngan BM sya nih..hehehe..tapi rsanya bhgian tatabahasa dan pnggunaan sngkatn prkataan tu dh kna ptong mrkah..hehehe..
sekian.. :)

boleh bg sya mnang cik kikin??? hehehe..



♥ Birthday GA by Sharina ♥


Assalamualaikum readers...


hadiah menarik ditawarkan..jom! jom! join GA nih..
KLIK banner klau nak join..

ANDA DITAG :
* Qis



♥ Birthday GA by Sharina sponsored by 
thanks a lot :)

"2nd Anniversary Giveaway by QCEY"



comelkan banner kat atas tu???
Ok..utk pengetahuan korang..aku join GA nih..hehehe..sweet sgt tgk blog nih smpai trtarik nk join GA blog nih..owner dy pon cute mcm blognya..

Tak nak citer panjang,klau nk join KLIK banner atas tu ya!!!

p/s : GA nih tamat pada 10/11/12..jam 12.02am..peace!!

TAG KORANG :

Jalan-jalan pusing SARAWAK..


Assalamualaikum readers....

Di malam yg dingin sambil ditemani cahaya bulan and housemate,aku dengan semangatnya nk taip satu entri..weeee (ni tandanya aku terlebih semangat..hahaha)

Tiga hari yang lepas aku and member rumah aku dengan tekadnya nk kuar jalan-jalan kat Pasar Satok..korang tau tak Pasar Satok ni apa???
Alaaa..dia lebih kurang macam Pasar Payang,Pasar Tani and segala jenis pasar lagi la yg ada kat malaysia nih..

so bleh aku proceed!!!???

Okey!!
Kami bergerak ke Pasar Satok sekitar jam 8 pagi..hahaha..semangat tuuu..tggu van yg nk angkut kami tu setengah jam,so jdi la 8.30..hemmm..amik masa lbih kurang setengah jam jgk la nk sampai sana..dah tu hujan plak turun dengan riangnya pagi tu,jalan sesak..aduhhh..sabar je la..nasib baik makcik van tu pasang Hot.fm..klau tak mati ke-boringan la kami smua dalam van tu..hahaha..

" okey dah sampai "...makcik van kata..
" berapa tmbang makcik??? "..kami bertanya..hehehe
" 5 hinggit sorang.."..smbil tersenyum..wingwing..

Dah siap bayar kami pon turun la dari van sambil membuka payung-payung comel kami..hakhak..hujan kot,tu yg semangat bkak pyung..
baru jalan beberapa tapak ada member aku nih nk makan..ekceli aku pon nkmkn..hahaha..so,plan punya plan kami  decide mkn kat SCR..weee..berjalan la kami menyeberangi jalan untuk ke rstoran SCR nih..smpai ja dpn rstoran tgk workers dia dok ssun barang..huhu..terbaik la,kdai nih tak bukak lagi derrrrr...arrrr...

Okey..fine!! kita jalan-jalan dulu la smbil tuggu kdai tu bkak yah..disebabkan makcik perut nih asyik dok membebel jaaa..last-last kami nyumnyum kat KFC..twingtwing...
Selamat menjamah KFC...

jom makan!!! penuhkan prut anda..

lepas makan begini la jdinya..hahaha..comel ja nk snap kt spider wax
Lepas dh kenyang kami pon bergerak mencari Pasar Satok..tetiba kaki bergerak menuju ke arah mall..shopping sni jap..heeeee..ada org bagitau kami kata Pasar Satok bukak hari sabtu n ahad ja...ohhhh shitttt!!! slah hari maaaa...its ok,kita shopping dulu..

Dah penat pusing2 satu mall,kami pon bergerak kluar...emmm..nk pegi mna plak nih???
tengah borak2 kami nmpk van..hahaha..sasaran!!!
" pakcik antar kami ke india streetbleh??"
" bleh,bleh..brapa org???"
" 7 or..brapa tambang??"
" 2 hinggit sorang  "

wah!!! ternyata kami sangat mengamalkan sikap berbajet ketika berbelanja yah..heheh..
5 mnit perjalanan ke India Street..hahaha..excited derrrr..
 Dah sampai!!!



 Jalan-jalan kat sni sampai petang..bila kaki penat perut pon lapar..lpas makan kami trus balik..waaaa..penatnya jalan..tapi best..

housemateku sekalian..nnt jom jalan-jalan lagi yah!!!
cipta sebanyak mungkin memory kita bersama..
wah!!!

sampai sini ja..dah penat menaip huruf kecik-kecik..hehehe
bye semua!!!