Contest : Jom tulis Surat dapat hadiah by CIK PUAN KIKIN

Assalamualaikum readers smua..meh pakat-pakat join contest nih
hadiah bestttt...KLIK banner klau nk join..!!!


Hari nih aku nk tulis surat untuk si dia..hehehe..

Menemui sahabatku Cik Puan Kikin yg kini berada di rumahnya..harap cik puan sihat2 selalu la ye..tujuan Cik Siti menitipkan surat ini adalah utk mnceritakan satu pengalaman seram yg Cik Siti alami beberapa bulan yg lalu..

kisahnya begini..
jeng jeng jeng....kasi seram sikit..heee

Kisah ni berlaku pada wktu malam..pada malam kejadian aneh itu,cik siti sekeluarga sedang mengadakan BBQ..semua ahli kluarga tengah berseronok tahap gaban la..ada yg tgh settng tmpat nk membkar,ada yg mnolong di dapur,ada yg tgok je..(termsuk cik siti skali..hehehe)..sedang dalam keriuhan tersebut, tetiba mak sruh tlong angkat bhan2 yg nk diperap..cik siti pon angkut geng la nk pegi nolong mokcik Zaiton di dapur..
ceritanya bermula disini...tengah sibuk2 memerap ayam, tetiba mak cakap
" kak..tlong p ambik sirih sikit..along nk guna "
Cik siti pon bergegas la ke rmah jiran depan nk amik sirih...depan rumah Cik siti ada pokok mempelam yg super besar n rendang..nak ke rmah jiran msti lalu situ dlu la,time lalu situ cik siti dh rasa mcm ada org kat situ..tapi cuba la beranikan diri utk ke rmah makcik jiran..bila dh smpai rmah jiran cik siti tu, cik siti pon bgi salam n mntk izin kt tuan rmah nk amik sirih skit..dia pon kasi amik..lebih kurng 15 mnit amik sirih,cik siti pon balik...on the way blik tu kna la lalu lagi pokok besar tu..dari jauh lgi cik siti dh rasa seram sejuk, trpacak bulu roma ni haaa..bila dh smpai kat pokok tu, tetiba ada org tegur..
" nak tumpang balik boleh? "
entah kenapa mata ni gedik sgt nk tgok spe yg tegur...cik siti pon toleh ke arah suara yg brtanya..
masyaallah....muka dia...scary!!!
dengan sepantas kilat cik siti lari balik rmah..3 hari cik siti demam sebab trkejut nmpak ghost..
mulanya cik siti pon mcm tak prcya sma ada btol atau tak apa yg cik siti nmpak, tp lepas 2 hari cik siti kena tegur ada pulak berita yg budk kg cik siti pon ada yg kena..
khabrnya ghost tu nk mncari 'tuan' baru utk dia dmping...
ahhhhh...seram! seram!...

Harap cik puan kikin boleh bg full mark lah utk krngan BM sya nih..hehehe..tapi rsanya bhgian tatabahasa dan pnggunaan sngkatn prkataan tu dh kna ptong mrkah..hehehe..
sekian.. :)

boleh bg sya mnang cik kikin??? hehehe..



2 comments: