Jalan-jalan pusing SARAWAK..


Assalamualaikum readers....

Di malam yg dingin sambil ditemani cahaya bulan and housemate,aku dengan semangatnya nk taip satu entri..weeee (ni tandanya aku terlebih semangat..hahaha)

Tiga hari yang lepas aku and member rumah aku dengan tekadnya nk kuar jalan-jalan kat Pasar Satok..korang tau tak Pasar Satok ni apa???
Alaaa..dia lebih kurang macam Pasar Payang,Pasar Tani and segala jenis pasar lagi la yg ada kat malaysia nih..

so bleh aku proceed!!!???

Okey!!
Kami bergerak ke Pasar Satok sekitar jam 8 pagi..hahaha..semangat tuuu..tggu van yg nk angkut kami tu setengah jam,so jdi la 8.30..hemmm..amik masa lbih kurang setengah jam jgk la nk sampai sana..dah tu hujan plak turun dengan riangnya pagi tu,jalan sesak..aduhhh..sabar je la..nasib baik makcik van tu pasang Hot.fm..klau tak mati ke-boringan la kami smua dalam van tu..hahaha..

" okey dah sampai "...makcik van kata..
" berapa tmbang makcik??? "..kami bertanya..hehehe
" 5 hinggit sorang.."..smbil tersenyum..wingwing..

Dah siap bayar kami pon turun la dari van sambil membuka payung-payung comel kami..hakhak..hujan kot,tu yg semangat bkak pyung..
baru jalan beberapa tapak ada member aku nih nk makan..ekceli aku pon nkmkn..hahaha..so,plan punya plan kami  decide mkn kat SCR..weee..berjalan la kami menyeberangi jalan untuk ke rstoran SCR nih..smpai ja dpn rstoran tgk workers dia dok ssun barang..huhu..terbaik la,kdai nih tak bukak lagi derrrrr...arrrr...

Okey..fine!! kita jalan-jalan dulu la smbil tuggu kdai tu bkak yah..disebabkan makcik perut nih asyik dok membebel jaaa..last-last kami nyumnyum kat KFC..twingtwing...
Selamat menjamah KFC...

jom makan!!! penuhkan prut anda..

lepas makan begini la jdinya..hahaha..comel ja nk snap kt spider wax
Lepas dh kenyang kami pon bergerak mencari Pasar Satok..tetiba kaki bergerak menuju ke arah mall..shopping sni jap..heeeee..ada org bagitau kami kata Pasar Satok bukak hari sabtu n ahad ja...ohhhh shitttt!!! slah hari maaaa...its ok,kita shopping dulu..

Dah penat pusing2 satu mall,kami pon bergerak kluar...emmm..nk pegi mna plak nih???
tengah borak2 kami nmpk van..hahaha..sasaran!!!
" pakcik antar kami ke india streetbleh??"
" bleh,bleh..brapa org???"
" 7 or..brapa tambang??"
" 2 hinggit sorang  "

wah!!! ternyata kami sangat mengamalkan sikap berbajet ketika berbelanja yah..heheh..
5 mnit perjalanan ke India Street..hahaha..excited derrrr..
 Dah sampai!!!



 Jalan-jalan kat sni sampai petang..bila kaki penat perut pon lapar..lpas makan kami trus balik..waaaa..penatnya jalan..tapi best..

housemateku sekalian..nnt jom jalan-jalan lagi yah!!!
cipta sebanyak mungkin memory kita bersama..
wah!!!

sampai sini ja..dah penat menaip huruf kecik-kecik..hehehe
bye semua!!!



No comments:

Post a Comment