hatiku sedang berbunga-bunga.. ^_^

Assalamualaikum readers...

apakah yg menyebabkan hati aku berbunga-bunga setaman ni???

sebabnya aku sedang membaca dua buah novel yg sgt comel ini..hehehe

Ney Jeehan

penah dengar nama penulis ni??? CINTA BINTANG JATUH adalah novel hasil penulisan beliau


first time tgk cover novel ni, aku dah jatuh cinta dengan novel nih..hahahaha
sangat comel bukan??? Plot dia pun menarik dan sangat comel. walaupun novel ni cuma ada 224 muka surat ja,tapi jalan cerita dia mantap ( bagi aku la,kalau korang yang baca aku tak tau la korang suka ke tak..hehehe). Dengan watak lelakinya yg digambarkan ada iras-iras pelakon korea Jang Geun Suk, lagilah menambahkan keseronokkan novel ni..
Jalan cerita yg digarapkan pnulis ni agak berbeza dari pnulis-penulis yg lain. Hope korang dpt baca novel pendek ni..

Ehhhhhh..nanti dulu,ada lagi satu novel yang aku nk kongsi dengan korang..

" biar sesaat perasaan cinta itu datang,ia tetap perasaan yg sama buat selama-lamanya "
( novel-BUKAN KERANA SAYANG)- garapan penulis Amiza Anaz


aku beli novel ni sebab tertarik dengan kata-kata yg tertulis kat cover tu..hehehe..
memang aku selalu macam tu..aku cuma akan beli nvel kalau cover dia comel/cantik and bila nama hero dia sgt unik dan hensem..
kritiria pemilihan apakah yg aku gunakan ini??? hahaha..abaikan,asalkn aku bahagia ^_^

Novel ni!!!! ya novel yg comel ni mengisahkan tentang seorang gadis yg bernama Qaireena Asyikin. Kenapa dgn gadis ni???
Emmm..cik Qaireena ni ada sorang kakak yg bernama Qairun Annesa. Cik reena ni sepanjang hidup, dia tak penah pun bercinta..tapi takdir dah tetapkan yg dia ada berjumpa dengan seorang jejaka suatu hari nanti. Dan hari tersebut adalah sewaktu reena dlm bas untuk pulang ke kg di kuala kangsar. 
macam mana boleh jmpa dgn laki ni????

Dlm bas dia jmpa mamat ni..korang rasa sapa yg jadi jiran sebelah reena time kat dlm bas??
Of course la mamat ni..Mohd Johan Asmawi, sedap nama dia kan??
Nak dijadikan cerita, si reena ni pulak tertidur kat atas bahu mamat ni sebab terlalu penat..hahahaha..time ni la si Johan ni terpikat dengan reena si gadis yg sgt cepat menggelabah ..kikiki
Tapi satu disaster dah terjadi kat cik reena ni..lelaki yg dia dah mula syg dan cinta tiba-tiba disambar kakaknya sendiri..OMG!!! pasti hatinya sakit kan...

Dan demi mengubat hati yg pedih tu,dia bekerja di sebuah syarikat milik keluarga kawan baiknya, Nadia.
Dia seronok bekerja di situ dan sedikit sebanyak berjaya merawat hatinya yg pedih itu.
setelah 4 tahun bkerja,tetiba Tuan Malik,pemilik syarikat itu diserang sakit jantung dan terpaksa menyerahkan syarikatnya itu dibawah penjagaan anak lelakinya En. Kamil Ihsan..bermulalah lagi satu penderitaan reena bila bkerja dibawah bos yg garang seperti En.Kamil itu.

time-time macam ni plak parent dia ni suruh dia khwin dengan Johan..ya Johan si abang iparnya itu yg dulunya pernah menjadi kekasihnya dan diambil oleh kakaknya.
Ohhhh..mcm mna nk khwin dgn mamat yg pernah buat hati dia berdarah????

Untuk mengetahui cerita yg selebihnya aku sarankan korang baca sendiri...belilah novel ni. Beli jgn tak beli tau..^_^

that all..Bye!!!






OMG !!!! apakah motif awk?

Assalamualaikum..

entri kali ni utk aku nk melepaskan sesak nafas yg menghimpit dada aku ni...
sungguh aku tak tau apa masalah 'awak'...perlukah berterus terang sesuatu yg membuatkan org lain tersiksa..

YA..mmg aku dh buat silap!!!! silap yg membunuh aku sampai ke hari ni..setiap hari aku cuba utk lupakan smua apa yg aku prnah buat...sakit!! mmg sangat sakit bila kenangkan aku yg buat smua slah tu..

Tapi...'awak'..ya awak,knapa buat sya trus ingatkan salah tu??? kenapa??? apa motif awk buat saya merana???

kalau boleh aku tak nak blik rumah,sbb bila blik ja aku mesti teringat smua ksalahan aku..
tapi aku ada kluarga yg sygkan aku..sbb tu aku ggahkan diri blik rmah..tp 'awak' slalu ja buat aku mati berkali-kali..KENAPA KENAPA n KENAPA?????

Lagi aku cuba mengelak,lagi kerap 'awak' dtg...Kenapa ya???

SAYA DAH TAK NAK SIMPAN APA-APA KENANGAN LALU LAGI.!!!
cukup sekali aku dh bertindak macam org yg tak berpelajaran....
aku janji tak kan ulang lagi buat perkara bodoh macm tu....



terima kasih cik blog..sbb sudi dengar rintihan hati aku yg semakin membeku ini..

SALAM..

Bahaya- radiasi telefon bimbit !!!

Assalamualaikum readers semua... ^_^

hari yang ceria...weeee!!!

tgok tjuk entri aku hari ni..RADIASI TLEFON BIMBIT a.k.a handphone korang..

msti ramai yg tak tahu yg tlf sbesar tapak tangan tu pun bleh ada kesan yg bleh membawa maut..emmm..aku pun baru tau bila lecturer bagitau time lecture.

Apa sangat la tlefon kcik tu bleh buat sampai bleh bwa maut??? cer citer sikit..

meh sini mak jenab nk cerita..

* Tanpa korang sedar sbnarnya tlefon bimbit menghasilkan sejumlah kecil radiasi. Walaupun cuma kecil ja jumlah dia tapi still bahaya kalau sentiasa terdedah kpd radiasi tu. Radiasi tlefon akan terpancar bila terdedah kepada haba. Time korang dok bergayut tlf dgn BF korang tu ada rasa tak yg tlefon korang tu panas???? Time ni radiasi akan bertindak balas bila terlalu terdedah pd haba.

* Radiasi ni bleh menyebabkan banyak kesan sampingan terutamanya kpd otak, sebab kwsan otak yg paling dekat dengan radiasi tu..ye la tak kan korang ckap tlfon ltak kat lutut plak kan..hahaha..

* Antara kesan sampingan masa panjang yang mngkin kita dpt ialah..pemanasan otak dan kulit, risiko terkena kanser, kerosakan sistem pertahanan tubuh dan DNA, kelahiran bayi yang cacat, berlaku peningkatan tekanan darah, penyakit Alzheimer dan Parkinson, Jantung dan Batu Gintal. 

wahhhh!!! sungguh menakutkan..sini jgk aku nk bg tips utk kurangkan risiko terkena pancaran.,

1) elakkan dari meletakkan tlf korang tu bawah bantal tidur, gegaran tlf tu pon bleh mnghasilkan radiasi kecil.
2) Guna earphone bila nk ckap tlfon, ni bleh elakkan korang terdedah kpd radiasi.
3) kurangkan penggunaan tlf trlalu lama.
4) kalau bleh SMS je,kurangkan dari membuat panggilan..

So..harap smua tips ni membantu ya..
sampai sini ja celoteh sya utk hari ini..sayonara!!! (tgk dok bljar bhasa jepun..hehehe)

sekitar majlis perkhwinan kakak aku ^_^ [ entri bergambar]

Alloohaaaaaa...

waaaaahhh..dah lama tak updated blog aku ni, selama beberapa hari or minggu or tahun aku tak updated blog ni macam2 perkara and event yg berlaku and yg aku dh hdiri..hehehe

pada 7/2/2013 kakak aku yg ke-3 selamat menjadi isteri kpd jejaka pilihan hati dia..alhamdulillah!!
aku pon tumpang happy sekaki..hehehe..

pengalaman jadi pengapit pengantin memang buat aku mengigil satu badan tiap kali nak mkn beradap..hahahaha..INI SEMUA POYO!!!! hehehe
 tapi even takut and malu-malu kerbau tapi aku ttap jalankan tgas sbgai pengapit dgn jayanya..TAHNIAH utk aku..kikiki


7/2/2013 - akad nikah

tgh tggu nak pegi masjid utk nikah.

cincin kahwin dia..( aku nak jgk lah..hehehe)
lpas akad nikah n sarungkan cincin..ni dh ada kat umh aku..

10/2/2013 - majlis persandingan

aku yg berbju mrah itu...hahaha..kushuk mencuci tngan...^_^





abaikan muka aku yg belemoih tu ya!!!!


 bila tgk kakak aku yg nervous thap dewa time nak akad nikah buat aku tkot nak kwin..hahaha..apa kaitannya plak dgn aku kwin nih??? *abaikan*..time ni lah smua family bleh brgbung and bersua muka

smua org sgtlah hepi time ni trmsuk aku..heee

emmm..krya aku skrg dh hmpir msuk prtengahan,so harap korang doakan aku dpt siapkan..AMIN!!!

so,sampai sini jak..Assalam ^_^